Personvernerklæring
Denne personvernerklæringen gjelder for nettstedet www.Lydbilde.no
Personvernerklæringen forteller deg hvordan Lydbilde.no samler inn og behandler personopplysninger.
Lydbilde.no, ved daglig leder er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Daglig leder har det ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovverk.
Denne erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom ditt kundeforhold hos Lydbilde.no, og informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Personopplysninger
For å fullføre et kjøp på Lydbilde.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for at vi skal kunne sende din bestilling til riktig adresse, holde deg oppdatert angående din bestilling og kunne kontakte deg dersom det skulle være behov i forbindelse med dine bestilling.
Vi er pålagt å oppbevare bestillingsinformasjon i forbindelse med regnskapsføring og eventuell garanti / returhåndtering. Denne historikken sletter vi etter ti år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.
For forskjellige formål kan vi også trenge andre personopplysninger, dette blir beskrevet her i personvernerklæringen.

Rettigheter
Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Lydbilde.no har lagret i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan når som helst tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag.
Du kan også når som helst be oss slette eller endre dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser.
Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss. For endring, sletting eller utlevering av opplysninger, kontakt oss på kundeservice@xtremecar.email
Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til erklæringen.

Lagring av personopplysninger
Regnskapsloven pålegger oss å lagre dine transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta våre kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Sikring av personopplysninger
Lydbilde.no har gode rutiner og tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, samt at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er servere passert på trygge lokasjoner hos ledende Norsk leverandør, samt hyppig oppdatering av programvare relatert til nettbutikken.
Lydbilde.no jobber aktivt for å sikre dine personopplysninger.

Transport
Vi samarbeider med Posten og enkelte tilfeller Postnord for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til korrekt mottaker. Informasjonen som deles med transportør er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted.

Betalingsløsninger
Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger hos Lydbilde.no er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Klarna faktura / delbetaling
Velger du faktura / delbetaling vil betalingsopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør for faktura Klarna. Betalingsopplysninger blir kun brukt til å utstede og følge opp betaling. Dersom du velger Klarna faktura / delbetaling må du i tillegg oppgi fødselsnummer, dette benyttes av Klarna for å identifisere deg.

Kortbetalinger
Kortnummer oppbevares ikke i nettbutikken men direkte i leverandøren av betalingstjenesten sitt system (Nets, Teller eller PayPal). Det er ikke mulig for Lydbilde.no å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer.
Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør for kort: Nets / Teller eller PayPal utifra ditt valg i kassen. Betalings og kortopplysninger blir kun brukt til å utføre en betaling.

Retur / verksted
I forbindelse med retur og reparasjon av produkter, så samarbeider Lydbilde.no med utvalgte servicepartnere. Dersom en vare vi har solgt har en mangel etter reglene i forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven, har kunde rett til å få den reparert. Varen blir da sendt til en av våre servicepartnere, og vi vil dele personopplysninger med servicepartner. Opplysningene vil bestå av navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, kjøpskvittering (kjøpshistorikk) og informasjon om feil. I enkelte tilfeller vil det også være nødvendig å dele denne informasjonen med produsent / importør for å dekke kostnader vedrørende bytte eller reparasjon.


Cookies / Informasjonskapsler
Cookies / informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned vår nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du f.eks. får lagt et produkt i handlekurven.
Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.
Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere.
Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.
Klikk her for å se hvilke cookies som benyttes i vår nettbutikk.

Slik kan du unngå Cookies / informasjonskapsler
Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan velge å ikke akseptere disse under innstillinger i din nettleser. Se nettleserens hjelpesider for hjelp til dette. Vær oppmerksom på at dersom du velger å avvise informasjonskapsler, vil ikke vår nettbutikk fungere slik den skal.

Analyse / statistikk
Lydbilde.no samler inn anonyme opplysninger om besøkende til analyse.
Med anonyme opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til brukeren. Dette gjør vi for å er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på dette er: antall som besøker siden, hvilke sider som vises, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.
Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen.

Markedsføring
Behandlingsgrunnlaget for e-post markedsføring er samtykke.
Vi og våre annonsepartnere sporer annonser for å vite hvilke annonse du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse annonsene etter dine interesser, og vise deg relevante annonser.
Daglig leder har det daglige ansvaret for Lydbilde.no sin behandling av personopplysninger knyttet til markedsføring, analyse og personalisering.

Personopplysninger til tredjepart
Lydbilde.no vil aldri dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i denne erklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Lydbilde.no. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten.


Endringer i personvernerklæringen
Gjør vi endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en dato for revidering. Vi oppfordrer deg til å se lese erklæringen regelmessig. Dersom vi utfører større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside.

Kontaktinformasjon
Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte oss på
kundeservice@xtremecar.email
Ønsker du at vi sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Lydbilde.no, kontakter du oss
kundeservice@xtremecar.email

Postadresse:
XtremeCar.no
Myrveien 4
1434 ÅS

Oppdatert 24.05.18 kl 13.35